2011. augusztus 30., kedd

Spenót-édesburgonya saláta

A mai ebédem nagyon jól sikerült - különösen, ha beleszámítjuk, hogy 100% kísérlet volt, nem recept és nem korábbi étel-élmény alapján készült, édesburgonyát pedig most készítettem és ettem másodszor életemben.

Azt használtam fel, ami már nagyon sürgősen elfőzendő volt: kb. 12 centi pórét, 4 fej zöldhagymát - aminek sajna már a zöld része elszáradt, 2 fej fokhagymát, egy marék friss spenótot és egy nagyobb édesburgonyát. A kész ételre aztán még tettem felkockázott fetát.


Egy nagy serpenyőben először a feldarabolt fokhagymát, pórét, zöldhagymát sütögetjük olajon két percig, aztán rádobjuk a szintén feldarabolt édesburgonyát és spenótot. Megsózzuk, borsozzuk, ráöntünk egy fél deci vizet és először fedő alatt pároljuk amíg az édesburgonya megpuhul. Aztán még egy kicsit fedő nélkül kevergetjük, ekkor még egy fél citrom levét is rácsavarjuk - és kihülés után már mehet is a dobozba. A tetejére felkockázott fetasajtot dobunk, ez az irodában történő felmelegítéskor csodásan meg fog puhulni, de nem olvad. Egyszerűen tökéletes, puha, kicsit diós ízű, őszies és mindenek előtt laktató saláta a végeredmény. Feltétlenül felveszem a repertoárba!


3 megjegyzés:

  1. elfelejtettem sajtot venni :( de tesztelés alatt áll :)

    VálaszTörlés
  2. Remelem, izlik majd. A sajt persze sokat dob rajta, de az edesburgonyanak onmagaban is annyira jo ize van, szoval ne bankodj :)

    VálaszTörlés