2011. augusztus 16., kedd

Citromos spagetti hallal

A citromos spagettibe a Nordsee-nek köszönhetően szerettem bele. Itt rákocskákkal készítik, én inkább egy fél szelet párolt-sült halat tettem rá.
A spagettit értelemszerűen al dente kifőzzük, ez megy ez egyik dobozba.
A citromos szósz így készül: tejszínt melegítek (1 főre egy deci), ebbe egy kezeletlen citrom reszelt héját és levét keverem. Kicsi sózás után már csak addig forralom, amíg kicsit besűrűsödik.
Egy szelet mélyhűtött halat - előszeretettel tilapiát, de ez nincs kőbe vésve - sóval, borssal, citromlével serpenyőben kisütöm (mindkét oldalon öt perc, ha nem volt még kiolvadva a hal), apró darabokra vágom, és a halat beleteszem a citromos szószba. Fogyasztás előtt öntöm össze a két doboz tartalmát.
Minden alkotórész elkészíthető előző este, kibírja a hűtőben tárolást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése