2011. augusztus 20., szombat

spenótos-kolbászos tészta

Ez a fogás kicsit időigényesebb, mint ahogy az nálam szokásos, azaz vagy fél óra is szükséges volt az elkészítéséhez - spenóttisztítással együtt. Egy kagylóformájú tricolor tésztát főztem ki, rá pedig friss spenótból készült mártás került.

A mártás hozzávalói két személyre: három fej fokhagyma, negyed kiló leveles spenót meghámozva, 5 centi kolbász, 6 szelet vékonyra szelt bacon, 10 deka juhfeta, kevés vaj.

A vajat a wokban vagy egy ahhoz hasonló méretű serpenyőben megolvasztom, a felszeletelt fokhagymát picit megpirítom rajta, majd a spenótot (száratlanul, de tovább nem vágva) rádobom. Fedő alatt párolódik pár percig, amíg összeesik. Ezalatt felszeletelem a kolbászt és az összetépkedett bacont nagyon kevés vajon szintén megpirítom külön serpenyőben. Amikor a spenót már összement, hozzántöm a kolbászkarikákat, együtt sül tovább fedő nélkül pár percig. Kevés só nem árt neki, de kalkuláljuk bele, hogy a bacon, a feta és a kolbász is sós.
Felkockázzuk a fetát.
Eddigre kifőtt a tészta is, ráönthetjük a spenótos serpenyő tartalmát, a bacont és a felkockázott fetát is. Összekeverjük, és már mehet is az egyik adag a munkahelyi dobozba. A másik adagot pedig azonnal tesztelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése