2011. szeptember 20., kedd

Zöldséges-lazacos nokedli

Ez az étel csak azért fér bele a lunchbox kereteibe, mert majdnem teljesen maradékokat használtam fel hozzá. Ha külön kellene elkészíteni minden hozzávalót, akkor inkább egy nyugalmas szombati ebédnek lenne megfelelő. Így viszont, hogy a hétvégéről maradt nokedli, tegnapról pedig zöldségleves, tényleg villámgyorsan, mondjuk 10 perc alatt elkészültem vele.

A zöldséglevesből kimentettem főtt répakarikákat és szintén főtt édesköményt - ez utóbbit egyben szoktam főzni, most tehát felkockáztam. A zöldségeket és a nokedlit pici vajon és három evőkanál zöldséglevessel serpenyőben összemelegítettem. Közben feldaraboltam falatnyi méretűre két szelet füstölt lazacot (nem két halat, hanem az előrecsomagolt verzióból két szeletet.) Tálaláskor a zöldséges nokedlire rászórtam a lazackockákat, rákanalaztam három kiskanál natúr joghurtot, megszórtam egy evőkanálnyi petrezselyemmel és az édeskömény levelével díszítettem.

2 megjegyzés: