2011. szeptember 4., vasárnap

Villámgyors piknikezős mártogatós

Volt egyszer egy kerti party, ott csodát láttam: gyerekek nyers sárgarépát tömtek magukba és a buli közepén utánpótlást kellett hámozni. Ezt kizárólag rolller egy supereasy receptjének köszönhettük, és ezt készítettem el a mai piknikre is. A sajtos mártogatós hozzávalói: túró, fetasajt, kéksajt, tejföl és fokhagyma. Az arányokat én a "készítsd és kóstolgasd" elv alapján szoktam eldönteni, mindenesetre fontos, hogy az ember ne spórolja ki belőle a kéksajtot és hogy ne tegyen bele túl sok fokhagymát. Fél csomag túróhoz fél csomag fetát tettem és úgy 10 deka intenzív ízű kéksajtot. (rollller többet ír, de egyrészt nem néztem meg pontosan, másrészt ez a sajt tényleg nagyon érett volt.) Egy közepes és egy pici szétnyomott fokhagymagerezdet is hozzákevertem, s az egészhez még fél kisdoboz tejfölt. (magyar túróhoz kicsit több tejföl kellene) Az egészet csak lazán, kóstolgatva és a konzisztenciát figyelve azalatt ütöttem össze, amíg a reggeli bögre kávém a forróról iható hőmérsékletűre hűlt, tehát nagyjából 3 perc alatt. Lehet kenyérre is kenni, de a legjobb kígyóuborkához és nyers sárgarépához. Ja, és nemcsak szabadban fogyasztható, akár a lunchboxba is kerülhet.

Amúgy csodaétel, ettem belőle és máris sikerült hat lépést segítség nélkül mennem a slackline-on! (Amit persze senki nem örökített meg...)

3 megjegyzés:

  1. ott van ez a recept mar az ujon is:)

    VálaszTörlés
  2. http://livingkitchen.postr.hu/keksajtos-martogatos-avagy-a-kertipartik-sztarja

    VálaszTörlés