2011. szeptember 18., vasárnap

Heti terv

A múlt heti ritka bejegyzések és az ennek okán feltett reklamáló kérdések után egyszerűen muszáj magyaráznom a bizonyítványom. Szóval hogy a lelkesedésem töretlen, de azért egy kedvenc receptet nem egyszer főzök meg - és másodszorra már nem posztolom. Meg múlt héten egyszer még egy beülős ebédre is elcsábultam - erről majd külön.

Ez a hét több szempontból is nemnormális. Egyrészt "A" jelű gyermek beteg, tehát rengeteg időm van főzőcskézni. Másrészt kímélő étrendet kíván - nem ő, hanem a betegség -, tehát az időtényező ellenére is sárgarépafőzelék lesz a maximum, amit főzhetek. Harmadrészt csütörtöktől konferencián vagyok, szóval nulla perc konyhai munkával fogok ételhez jutni, sőt reggelihez, ami szerintem a legnagyobb luxus a világon.

Na de hogy a héten fennmaradó három napra mégis tervezzek: egy adag maradék pörkölt még van tegnapról - ez lesz ma a szerencsés nemdiétázóknak, holnapra egy padlizsános tészta a terv (a padlizsánt már tegnap délután megsütöttem) és szerdán a másfél édeskömény vár még felhasználásra a hűtőből, gondolom, hogy kuszkusszal és valami sajttal. De ez még alakulhat.

Vasárnap már itthon leszek - de szerintem akkor házon kívül eszünk. Használjuk ki, hogy látjuk egymást 14 nap alatt öt darab napon, melyből egy esik hétvégére.

9 megjegyzés:

  1. a padlizsanos tesztahoz miert kell megsutni elore a padlizsant?

    VálaszTörlés
  2. Mert úgy egész más lesz az íze meg puhább is. Régebben én is csak serpenyőztem, aztán megtudtam a titkot a játszótéren egy török-magyar anyukától :)

    VálaszTörlés
  3. hat nemtudom, most mar inkabb ird le, h hogy is keszited igy a padlizsanostesztat, mert kivancsivagyok:)

    VálaszTörlés
  4. Padlizsánt megsütöm, az egészet felkockázom (héjastul), serpenyőben olivaolaj, sok fokhagyma, padlizsán - csak rövid ideig kell sütni, mert már gyakorlatilag kész, csak az ízeknek kell összeérni kicsit, sózom, legvégén sok petrezselyem és natúr joghurt megy bele. Ennyi. Miért, te hogyan csinálod?

    VálaszTörlés
  5. hat igy http://livingkitchen.postr.hu/padlizsanos-tesztaszosz-ket-verzioban

    VálaszTörlés
  6. Ja, és kifelejtettem a citromlevet - kábé fél citromból, az is fontos!

    VálaszTörlés
  7. Igen, ezek a paradicsomosak is jól hangzanak.

    VálaszTörlés
  8. ez nekem a torok padlizsansalatara hajaz, amit imadok, csak abban nincs teszta, bar igy olvasva vegul is miert ne

    VálaszTörlés
  9. Igen, pont onnan jött az ötlet, hogy az mennyire jó és miért is ne lehetne főétel.

    VálaszTörlés