2011. október 9., vasárnap

Édes-pikáns rizssaláta

Ez az étel a tökéletes megoldás kis mennyiségű maradék rizs felhasználására: mindössze két púpozott evőkanálnyi kész párolt rizsre lesz szükségünk. Ezen kívül:
egy édesköményt három centi hosszú csíkokra vágunk, és egy serpenyőben kis olivaolajon egy gerezd fokhagyma kíséretében, kevés víz hozzáadásával fedő alatt öt percig pároljuk. Ezalatt feldarabolunk 5 közepes paradicsomot, ezeket is hozzáadjuk az édesköményhez, valamint egy fél doboz paradicsompürét (nem sűrítményt!). Sóval, frissen őrölt borssal és némi csilipaprikaszirommal ízesítjük és  - már fedő nélkül - addig hagyjuk a tűzhelyen, amíg az édeskömény megpuhul. Ekkor még felkockázott juhsajtot adunk hozzá.
A ragut összekeverjük a rizzsel és hidegen vagy melegen fogyasztjuk, mindkét módon remek és laktató saláta, melynek elkészítése nem több, mint 25 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése