2012. március 16., péntek

Színes egytál

Ennek az ebédnek a hétvégéről maradt rizs volt a kiindulópontja, kb. 4 evőkanálnyira van szükség egy személyre. A sült zöldség serpenyőben készül, s mivel az éesköményt nem puhára, hanem ropogósra sütöttem, ez sem tartott tovább 15 percnél.

A zöldségeket feldaraboljuk: fél édesköményt, egy kis fej hagymát, két pici színes paprikát (vagy ha nagy pritaminpaprikát használunk, akkor mindkét színből egy nagyobb szeletnyit csíkozunk fel)
Serpenyőben kevés vajon fedő alatt először a hagymát pároljuk (1 perc), majd hozzátesszük a többi feldarabolt zöldséget és 3 percig fedő alatt pároljuk, majd anélkül kevergetve pirítjuk. Ha leégés veszélye fenyegetne, akkor kevés (tényleg kevés) vizet lehet ráönteni. Csak kevés fűszerezést igényel szerintem: kevés borsot és sót, fél kanál dijoni mustárt. Akkor jó a zöldség, ha picit megpuhult az édeskömény, de még roppanós.
Miközben a roppanós állagra várunk, felkockázunk egy bajor fehérkolbászt, majd 2-3 percig a zöldségekkel együtt pirítjuk. Ha maradék rizzsel dolgoztunk és rögtön elfogyasztjuk, akkor erre az utolsó három percre ezt is a serpenyőbe tesszük, hogy megmelegedjen. Ha a lunchboxba kerül, akkor erre értelemszerűen nincsen szükség.
Friss, tavaszi ízek a nyári sörkertben való ücsörgés hangulatával vegyítve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése