2012. március 11., vasárnap

A muffin megmentése

Nem épp munkahelyi ebéd, de kár lenne veszni hagyni a tanulságot.
Az új sütővel egyelőre mérsékelten tudunk csapatban dolgozni, a mindig sikerülő muffinreceptemet is sikerült elrontanom benne. Nemcsak hogy összeesett, de olyan vastag száraz kérge lett körben, hogy kis híján kútba esett a kávéssütis meghívás múlt vasárnap. Már pörgettem magamban, hogy hol van a közelben nyitva tartó Aida, amikor eszembe jutott a tévedésből vásárolt, lekvárnak hitt áfonyabefőtt. Állaga nem lekvárszerű, hanem olyan, mintha az áfonyát sima kristálycukorral főzné az ember amíg kicsit besűrűsödik, de nem lesz zselés. (Spar bio sajátmárkás egyébként)
A homorúra összeesett muffinba egy-egy kanál áfonyabefőttet tettem, ezzel szép is lett meg a száraz kéreg is felpuhult némileg. A nagy problémát, miszerint nem értem a sütőm lelkét, nem oldotta meg, de legalább a vendégeknek tudtam adni valamit - és még finom is volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése