2012. február 18., szombat

Három villámsaláta

Kép és körítés nélkül, csak villámblogolva, hogy el ne felejtsem:

vacsorára:
2 marék ruccola kis darabokra tépve, két evőkanál olivabogyó, egy nagy fej erdei gomba feldarabolva - az öntet hozzá: két evőkanál olivaolaj, két teáskanál balzsamecet, pici só.

és a variáció másnap ebédre:
két marék ruccolasaláta egy marék madársaláta tépkedve, három nagy fej erdei gomba darabokra vágva, egy ujjnyi parmezán reszelve. Az öntet ugyanaz, mint fent, s hozzá egy zsemlét vittem.

s ha már madársaláta van itthon, akkor elkészíthetjük ezt is:
egy alma kockákra vágva, három-négy marék madársaláta - ezeket natúr joghurttal nyakon öntjük, s szórunk rá száraz serpenyőben pirított napraforgómagot. Én nem sózom, de ízlés dolga.

3 megjegyzés:

  1. es kulon viszed az ontetet? mondjuk mar sikerult egy jo kis mustaros uveget erre felretennem, ami egy adag ontetre jo, de annyira jo lenne vmi meg jobb megoldas

    VálaszTörlés
  2. Nem, miutan egyszer simán kifolyt a táskámba az öntet, ami nem volt vicces. Így persze nem annyira ropogós, mint frissen, de jobb, mint az olaj a táskában.

    VálaszTörlés
  3. ja, emiatt is kerdeztem, bar en ha viszek ebedet, azt ebedszatyorban viszem:)

    VálaszTörlés