2012. szeptember 9., vasárnap

Paradicsomleves másképp

 A paradicsomleves talán az egyetlen leves, amit eddig mindig szerettek nálunk a gyerekek - a többi ételnél sosem lehet tudni, hogy a múlt heti kedvenc még ezen a héten is ehető-e. És mert gyorsan kész, szívesen is főzöm. Na de mi van, ha a felnőttek már unják a levesgyöngyös verziót? Akkor jöhet a valamivel laktatóbb gombás-pórés változat!


Volt otthon 30 deka a képen látható gombából - fogalmam sincs, hogy hívják magyarul. Azért szeretem, mert a tönkje is húsos és finom, hátránya viszont, hogy egy kicsit erősebben kell fűszerezni, mint mondjuk a laskát vagy a rókagombát. Felkarikáztam a gombát és kb. 20 centi póréhagymát. Wokban vajon kevergetve pirítottam kevés vízzel, 1 kk sóval és egy fél citrom levével. Amikor annyira megpirult a gomba, mint a képen látszik, akkor vettem le a tűzről.


A lé nagyon egyszerű: annyi passzírozott paradicsomot, mint amennyi zöldségalaplét (bio zöldséglevesporból készült ezúttal) kevertem és melegítettem össze. A családtagok kedvének függvényében ebbe került a levesgyöngy a parmezán vagy fetasajt vagy éppen a fenti gombás levesbetét. Szokatlan, de finom - tipikus szombati ebéd, amely után még lecsúszik egy kis frissen sült mákossüti. 20 perc alatt készül el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése