2012. február 18., szombat

Három villámsaláta

Kép és körítés nélkül, csak villámblogolva, hogy el ne felejtsem:

vacsorára:
2 marék ruccola kis darabokra tépve, két evőkanál olivabogyó, egy nagy fej erdei gomba feldarabolva - az öntet hozzá: két evőkanál olivaolaj, két teáskanál balzsamecet, pici só.

és a variáció másnap ebédre:
két marék ruccolasaláta egy marék madársaláta tépkedve, három nagy fej erdei gomba darabokra vágva, egy ujjnyi parmezán reszelve. Az öntet ugyanaz, mint fent, s hozzá egy zsemlét vittem.

s ha már madársaláta van itthon, akkor elkészíthetjük ezt is:
egy alma kockákra vágva, három-négy marék madársaláta - ezeket natúr joghurttal nyakon öntjük, s szórunk rá száraz serpenyőben pirított napraforgómagot. Én nem sózom, de ízlés dolga.